Sammanfattad info om flugfiske, spinnfiske, haspelfiske, pimpelfiske, rödingfiske, öringfiske, båtfiske, fjällfiske :-)


Film från en av våra flugfiskeåar! Klicka HÄR

Fisket i sjöarna sker i huvudsak från båt, men det går utmärkt att fiska från många av stränderna. Traditionellt spinnfiske med spinnare, skeddrag, långdrag och små wobblers fungerar bra. Öringen kan bli riktigt stor med vikter upp runt 5 kg och med en snittvikt runt 7 hg.

Flugfiske från båt kan också vara mycket spännande, kvällar när fisken vakar över hela sjön.

Rödingen blir inte lika stor som öringen men snittrödingen ligger runt 5 hg.

Förutom sjöarna finns det ett 30-tal tjärnar, och ett antal mycket vackra fjällåar med grov öring och kristallklart vatten.

Tjärnarna lämpar sig för både spinnfiske och flugfiske. En del av tjärnarna är mycket spännande både på grund av storleken på fisken, och dess huggvillighet.

Anasjölägrets strömvatten – Hällån och Blankan – når du med båt från lägret på 45 minuter. Här kan det gå upp väldigt grov öring. Ett inofficiellt rekord, eller rättare sagt den största fisken som vi hört talas om i Hällån var runt 5 kg! OBS enbart flugfiske!

Vid Ajvin Sijte rinner Rullån förbi och Lillån ansluter c:a en km uppström. Kristallklara vatten med mycket starkt flugfisketycke. Tar man en av Ajvin Sijtes båtar med motor kan man köra fyra km till Västra Vattensjöns utlopp där Fångån början. I alla dessa åar går det grov öring men de kräver lite tålamod. För dessa vatten rekommenderar vi sight och smygfiske. Eftersom vattnet är kristallklart och de stora fiskarna är extra skygga så kan en oförsiktig fiskare skrämma iväg dem utan att fiskaren ens märker något. De mindre fiskarna är lite mindre skygga, ändå är snittvikten på fångad fisk 5-8 hg. Är du en flugfiskare utrustad med tålamod, vaksamhet och viss skicklighet att presentera rätt fluga då har du goda chanser att få tampas med riktigt grov öring.OBS enbart flugfiske!

Det går även att vandra mellan Ajvin Sitje och Anasjölägret för att fiska i bägge fiskelägrens vatten. Anarisets fiskekort gäller över hela området och det är bara några kilometer mellan Anasjölägrets västra vatten till Ajvin Sijtes östra vatten.

Vinterfisket är som bäst i mars-april. Även maj om vintern håller i sig. Det är traditionellt pimpelfiske och det är rödingen som är mest på hugget. Vi har skotertransport till bägge lägren. Kontakta oss för mer information om vinterfisket.

 

Hur går det till att besöka Anariset då?

Jo, Ni ringer eller mejlar oss på telefon: 070-6769390 och info@anariset.se.

Utifrån den information Ni får så väljer ni det läger som lockar mest. Därefter sätter vi ihop ett paket som stämmer med Era önskemål.

Snittgruppen brukar vara c:a fyra personer. Det kan vara en familj, tre generationer, kompisgäng eller ett företag.

Vi möter upp vid bilväg och med fyrhjuling transporterar vi Er hela vägen fram till stugan vid vattenbrynet. Vi visar Er tillrätta och ser till att Ni är trygg med hur det fungerar kring fiske, båtar och boende. Kort sagt, att Ni känner Er som hemma.

Snittgruppen brukar stanna i fyra dygn. De hyr båt med motor. Två till tre av gruppen fiskar i huvudsak med spinnare, skeddrag och långdrag i våra sjöar/tjärnar. De andra smyger längs våra strömmar med flugspöet.

När man inte fiskar kan man njuta i vedeldad bastu, ta en stärkande fjälltur eller bara slappa och njuta av naturen och tystnaden.

Efter fyra dygn packar man ihop sin utrustning och städar ur sin stuga, för att sedan, oftast med viss motvilja, återvända till civilisationen igen.

De flesta kommer med egen bil, men allt fler tar tåg eller flyg. Vi hjälper till med transfer från station eller flygplats. Det är bara 25 km till närmaste tågstation i Undersåker och 70 km till Åre/Östersund Flygplats.

Varmt Välkommen!

Per Erik

070-6769390

Kommentera

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!