Anariset.

Upplev fjällens närhet på Anariset! Bo, fiska, jaga och njut. Naturen vid våra visten är verkligen inbjudande även till andra aktiviteter som t ex vandring, foto, toppturer, svamp och bärplockning mm. Kom till Anariset för eftertanke, lugn och ro. Man kan med glädje göra ingenting ett par dagar.

Om Anariset AB

Anariset är ett samiskt företag i Anarisfjällen, strax söder om Åre, inom Tåssåsens sameby.

Vi erbjuder ett bekvämt och ostört boende, väglöst vid exklusiva fjällvatten.

Ajvin Sijte, ligger vackert och naturskönt i Vålådalens naturreservat vid Vattensjöarnas strand och byggdes från grunden 1997.

Längre in i Anarisfjällen, på en liten udde i Anasjön, ligger Anasjölägret.
I anslutning till dessa smultronställen ligger några av Jämtlands finaste fiskevatten och jaktmarker.

6 km från Vålådalen och drygt 30 km från Åre, i den lilla fjällbyn Vallbo, ligger villa Middagsvalen. Här börjar skid/vandring och skoterlederna upp till Anaris/Lunndörsfjällen.

En del av våra fiskevatten har alltid varit samiska husbehovsvatten och vi har anpassat fiskeuttaget över året helt efter vad våra vatten producerar. Detta har gjort att vi kan erbjuda ett naturligt fiske av mycket hög kvalité med höga snittvikter och fångstantal av både öring och röding.

Här har du möjlighet att jaga älg, ripa och tjäder i jaktmarker som ser ut som det gjorde i tidernas begynnelse, så vackra att jaktresultatet blir av mindre betydelse! Att sedan förutsättningarna för att lyckas med sin jakt hos oss är de allra bästa, kan många nöjda jägare intyga!

Att efter en dag i vår vackra natur, fiskandes, jagandes eller bara njutandes, få varva ner i den vedeldade bastun, är verkligen balsam för själen.

Vi har allt, från enkla självhushållspaket, till färdiga konferenspaket för företag som vill konferera ostört i en unik miljö.

Varmt Välkomna!

Telefon  070-6769390