Kul dag på jobbet!!

Transporten med sexhjuling och båt till Anasjölägret blev en succé!

Det var en ära, att idag få skjutsa den äldste av våra stamgäster, till Anasjön.

Första gången Åke Wallin besökte Anasjön, var 1964. Alltså 49 år sedan! Då var lägret alldeles nybyggt av den legendariske fjällflygaren Gunnar Spökis.

På vägen upp fick jag höra fiskehistorier och minnen från ett halvt sekel, och i vilka tjärnar dom tog storöringarna på den tiden.

När vi kom fram, träffade jag grabbarna som jag körde upp i förrgår, och i samma tjärn som Åke tog sina fina öringar för 40-50 år sedan, hade dom haft ett kanonfiske med grov öring idag.

Tack vare, hänsynsfulla, naturälskande gäster och lite sunda regler kring fiskeuttaget, har vi idag lika fint fiske som på 60-talet. Det känns otroligt bra och ger vårt arbete en ytterligare guldkant!

På kvällen skjutsade jag, ett annat par upp till Ajvin Sijte och vi fick se något vi aldrig sett förut. En havsörn som hade fångat en kilosöring i Svartviken. Öringen levde men var svårt sargad och örnen blev rädd och flög sin kos.

I Ajvin blev jag bjuden på en kopp java av några flugfiskare som satt och knöt flugor inför nattens fiske. Efter att ha hört om havsörnens fiskafänge i Svartviken, törs jag sätta en slant på att det blir Svartviken som får besök i natt.. Fick se bilder på två fina öringar. En runt 1,5 kg och en strax under kilot, tagna och återutsatta i Rullån. Kul!

 

 

Kommentera

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!